Foodies on Winetravel

Zin om de wijnregio van de Languedoc te ontdekken? Ga met ons mee en laat je verwennen en verrassen. We gaan weer in het voorjaar van 2018! Kijk op www.facebook.com/foodiesonwinetravel

8-DAAGSE CULINAIRE WIJNREIS LANGUEDOC-ROUSSILLON 2018

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
Prev
Next

Reisperiode: 7 tot 14 mei 2018

Thema: culinaire week

Plaats: Languedoc-Roussillon

Land: Frankrijk

Accommodatie: chambre d’hôte

Reisduur: 8 dagen, 7 nachten

Vervoer: naar eigen inzicht

Groepsgrootte: 12 personen, bij 10 personen gaat de reis door

Prijs: € 1095,- p.p , op basis van 2 personen per kamer

Reisadvies met Ryanair:

Reisadvies momenteel met Transavia:

Retourvlucht Rotterdam – Montpellier. € 90,- (met handbagage)

Vertrek: ma 7 mei   | Retour : ma 14 mei

Waarschijnlijk komen er ook vluchten vanaf Düsseldorf Weeze op maandag.

De Languedoc heeft alles wat een succesvolle toeristische bestemming moet hebben: een overdaad aan zon, een koele zee en prachtige bergen. Het gebied is niet alleen zeer geschikt voor de zon zoekende levensgenieters onder ons, ook voor de wijnbouw is het een uiterst geschikt gebied. De wijngaarden van de Languedoc strekken zich uit van Nîmes tot aan de Côtes du Roussillon en behoren tot de oudste van de wereld. Het leuke van de wijnmakers in dit gebied is dat ze eigenzinnige wijnen maken. Dat kan hier ook omdat de strenge wijnwetten in Frankrijk voor dit gebied wat soepeler zijn. Er mogen wat ‘andere’ druiven gebruikt worden, en er wordt dus naar hartenlust geëxperimenteerd. Het is een genot om in dit prachtige gebied wijnen te proeven, de wijnboeren zijn zeer sympathiek en je kunt er bijna altijd langs. Maar om precies te weten waar je precies langs moet is het handig om met ervaren proevers op pad te gaan. Jolande Vos en Petri Houweling van Foodies on Winetravel bieden hier de gelegenheid toe. Inbegrepen is een basis curcus wijn (SDEN1)

Foodies on Winetravel gaan opnieuw naar de Languedoc-Roussillon. We bezoeken weer verschillende wijndomeinen; klein, gespecialiseerd en wat groter. Ga met ons mee en laat je verwennen en verrassen. Onze uitvalsbasis is het lommerrijke wijndorp St. Chinian, in het hart van de Languedoc. We logeren daar in de sfeervolle chambre d’hôte La Souche (www.lasouche.com) van de Nederlanders Marianne Mulckhuyse en Hennie Vellekoop. Hun maison de maître (ooit het huis van een wijnboer) staat in het kleine gehucht Hameau de Castelbouze, op 2 km afstand. Een plek om verliefd op te worden met eigenaars die echt weten wat gastvrijheid is!

 

Uiteenlopend programma

Behalve bij toonaangevende wijndomeinen gaan we ook op bezoek bij tal van andere culinaire plekken. We bezoeken de beste restaurants uit de omgeving, die we allemaal zelf hebben beoordeeld! Kortom, zin een culinaire verwenweek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Voorlopig PROGRAMMA VOORJAAR 2017

Eerste dag: heenreis: Aankomst op La Souche met welkomsdiner
. Afhankelijk van de geboekte week: vliegen op Montpellier of Beziers. Transfer per minibusje naar La Souche, de rest van de dag zijn er geen activiteiten, ’s avonds is het welkomsdiner (inclusief wijn) op La Souche.

Tweede dag:  Bezoek beroemd wijndomein Mas des Dames olv de Nederlandse eigenaresse Lidewij van Wilgen.
 Lunchen (=inclusief) in Roquebrun. Aansluitend een uitgebreide uitleg over het wijngebied bij het Maison du Vin. Diner: La Souche (3 gangendiner, incl. wijn).

Derde dag: We splitsen de groep. De ene helft gaat koken olv chefkok Marianne Mulckhuyse in de keuken van La Souche. De andere helft gaat wijnproeven bij een gerenomeerd domaine. Tijdsduur: 09.30 – 12.30 uur. Lunch: Bij een heel bijzonder restaurant; Castigno te Assignan. Middag: Proeven muscats van Barabio in St. Jean de Minervois. Diner: La Souche (2 gangendiner, incl. wijn)

Vierde dag: bezoek aan een zeer bekend wijnbedrijf Paul Mas te  Montagnac met optioneel een rit door de wijngaarden met een squad-car. We reizen door naar Marseillan; een pittoreske plaats met mooie binnenhaven. Lunch: in Marseillan (eigen kosten). Rondom het leuke haventje zitten talloze eetadresjes, zodat een ieder zelf kan kiezen waar hij zin in heeft. Middag: bezoek aan een heel bijzonder wijn museum Noilly Prat te Marseillan. Met rondleiding en bezoek aan de opslagplaatsen. Een van de typische fasen in de fabricage van de vermout dry is de rijping in de openlucht in vaten van 600 l. Diner: 3-gangendiner bij lokaal restaurant te Saint-Jean de Minervois (=inclusief).

Vijfde dag: kookworkshop en olijvenperserij
. We splitsen opnieuw de groep. De ene helft gaat koken olv chefkok Marianne Mulckhuyse in de keuken van La Souche. De andere helft gaat wijnproeven bij domaine Clos Bagatelle. Tijdsduur: 09.30 – 12.30 uur. Lunch: te Berlou (op eigen kosten).  Bij mooi weer wordt de lunch op het terras geserveerd met een geweldig uitzicht op de omgeving. Middag: Rondleiding en bezoek aan de olijvenperserij in Cabezac. Diner: La Souche (3 gangendiner, incl. wijn).

Zesde dag: Picpoul de Pinet te Bouzigues, met rondleiding op de oesterbanken
. Ochtend: Bezoek aan een specialist in Picpoul de Pinet. Lunch (op eigen kosten) bij hét visrestaurant van de regio  in Bouzigues. Met uitzicht op de oesterbanken (o.a gespecialiseerd in fruits de mer)  Middag: Oestertour per boot. Diner La Souche (tapasbuffet, incl wijn).

Zevende dag: bezoek markt St. Chinian en Espace du Vin
. Ochtend: Wandeling met panoramisch uitzicht naar St. Chinian. Rondslenteren op de zondagsmarkt van St. Chinian. Lunch: In een BIB gourmand restaurant te Cruzy met een (op eigen kosten). Middag:  Uitleg & proeverij bij Espace du Vin. Diner: La Souche, (lichte maaltijd, incl wijn).

Laatste dag: terugreis
: Transfer naar vliegveld van de geboekt reis naar Nederland.

Kosten van deze reis zijn inclusief:

 • – 7 x overnachting, inclusief ontbijt met koffie/thee
 • – 6 x diner La Souche, incl. wijn
 • – 1x diner op locatie
 • – 1x lunch op locatie
 • – 1x kookworkshop regionale Franse keuken
 • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding op vijf zeer uiteenlopende wijndomeinen
 • – Rondrit door de wijngaard in een squad-car.
 • – Bezoek, en rondleiding wijnmuseum
 • – Bezoek, proeverij en rondleiding op een oesterfarm
 • – Bezoek zondagsmarkt St. Chinian
 • – Bezoek, en rondleiding olijvenperserij
 • – Transfer van en naar het vliegveld
 • – Alle transfers ter plekke
 • – Begeleiding door 2 registervinologen: Jolande Vos en Petri Houweling
 • – Compacte basiscursus (SDEN1) voor liefhebbers

 

Kosten van deze reis zijn exclusief

– Heen- en terugreis

– Maaltijden en dranken niet genoemd in het programma

– Verzekeringen

– Persoonlijke uitgaven

Voorwaarden & Aansprakelijkheid Culinaire reis Languedoc

Als je meewilt stuur je een mail aan info@chateau-petri.com of  jolande@ilovefoodwine.nl . Wanneer je wilt reserveren vragen we een aanbetaling van € 100,- p.p. Pas wanneer de aanbetaling binnen is, is je reservering definitief. Als er voldoende deelnemers zijn, en de reis definitief doorgaat, krijg je bericht. Je kan dan de vliegreis boeken. Op dat moment moet de reissom worden betaald, minus het aanbetalingsbedrag.

Voorwaarden

De reis moet volledig betaald zijn, anders is deelname niet mogelijk. Informatie omtrent de wijze van betalen, krijg je zodra je je hebt ingeschreven.

Kosteloos annuleren van de reis kan tot 1 maand voor vertrek. Annuleer je een week van tevoren, dan krijg je de helft terug van het betaalde bedrag. Annuleer je korter dan 1 week dan is restitutie niet meer van toepassing.

Aansprakelijkheid

Jolande Vos en Petri Houweling zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijk letsel ten gevolge van deelname aan de reis.

Jolande Vos en Petri Houweling zijn niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal aan de door deelnemers meegebrachte eigendommen zoals jassen, tassen en andere persoonlijke eigendommen.

Jolande Vos en Petri Houweling zijn niet aansprakelijk voor kosten ten gevolge van annulering.

Bij boeking zijn bovenstaande voorwaarden automatisch geaccepteerd. 

HEB JE INTERESSE OM MEE TE GAAN? STUUR MIJ EEN EMAIL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Geef een antwoord