Biologische Champagne op Vini Bio

Geen doorsnee Champanois,

Niet bepaalt het doorsnee type Champanois; Jérôme Lefèvre, een

biologische wijnboer uit de Champagne. Niet vanwege zijn looks; type stoer en voormalig punker, en niet vanwege zijn wijnen. Die zijn namelijk biologisch, officieel sinds 2009, en dat is in de Champagne niet voor de hand liggend. Vanwege het koele en natte klimaat is het een uitdaging om gezond fruit te telen zonder het gebruik van insecticiden en andere chemische producten. En niet alleen dat, Jérôme gaat een stap verder. Alleen het paard komt de wijngaard in om te ploegen, en ouderwetse vinificatiemethodes zijn weer ingevoerd. Zijn motto: ik kan alleen werken met de natuur mij geeft, dus kan ik maar beter goed voor mijn natuur zorgen.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
Prev
Next

 

Histoire de famille

Éliane Delalot, de naam van zijn Champagnes, is de meisjesnaam van de  Jerome’s moeder. Een dame met een hippie lifestyle die haar wijngaarden met net zoveel zorg als haar privétuin verzorgde. Nog steeds is de wijngaard niet enorm, maar op zijn 1,07 hectares staan die druiven die het materiaal zijn voor hun micro-cuvées;unieke en gelimiteerde blends met voornamelijk pinot meunier en pinot noir. Er worden slechts tussen de 400 en 2000 flessen geproduceerd. Het zijn allemaal terroir champagnes met een lage dosage. De cuvees ; Pléiades, the Millésime en Les Illuminations. Overeenkomst in de mond: Een fijne mousse, strakdroog, mineraal, elegant en sappig.

 

Veelzijdig gastronomisch begeleider

Wat je ook eet, Champagne is er altijd lekker bij. Het is een zeer veelzijdige gastronomische begeleider. En Bij restaurant Arles proeven we alles nog even na. De levendige en expressieve Champagnes variërend van de Pléiades blanc de noir  (4 gr restsuiker) tot de brut nature, millesieme2013 zijn een goeie balans met vette ingrediënten als makreel en buikspek. Maar de uitsmijter is de Les Dionysiaques brut (11 gr) die een volmaakt gelukkig mondgevoel geeft bij een dessert van bloedsinaasappel, gember, citroengras en merinque.

Op naar een nieuwe generatie Champanois!

 

Share

Geef een antwoord